Estetska stomatologija

ESTETSKA STOMATOLOGIJA je oblast stomatologije koja je prisutna u svim granama stomatologije, tačnije savremena stomatologija se ne može zamisliti bez estetskog pristupa. Uz poštovanje svih postulata nauke i definisanih procedura u terapiji prvo mjesto dijele FUNKCIONALNOST I ESTETIKA naših radova.
Mnogi pacijenti danas žele savršen holivudski osmijeh koji podrazumijeva ujednačenost boje, oblika I dominantnost na licu, čime osmijeh postaje moćno oružje I omogućava da prvi dojam o Vama kao osobi upravo bude urednost, skladnost, ljepota i pažnja prema sebi, što otvara mnoga vrata.
Naša preporuka je PRIRODNOST I trudimo se da naši radovi prije svega budu prirodno usklađeni I individualno prilagođeni. U tom smislu posmatramo lice kao cjelinu kao I Vašu personalnost te predlažemo Vam rješenja koja će se najviše uklapati sa svim tim stvarima.
Ogledalo je jedan od jako korištenih pomagala u našem svakodnevnom radu, a primijetiti ćete da u ambulanti ih imamo mnogo, jer zajedno posmatramo , analiziramo potrebe, želje i mogućnosti, te usaglašavamo I dolazimo do zajedničkog usklađenog cilja, ZDRAVI I LIJEPI ZUBI. Nijedno rješenje ne zavšavamo ukoliko nismo obostrano zadovoljni jer zadovoljan pacijent je nas cilj a Vaš osmijeh je naša najbolja reklama.

U okviru estetske stomatologije izdvajaju se odredjene usluge :
• kompozitni ispuni (plombe)
• kompozitne fasete
• pečat preparacija
• profesionalno izbjeljivanje kompletnih zuba
• izbjeljivanje avitalnih zuba
• zubni nakit (cirkoni)
• korekcija ”gummy smile” tj. oblikovanje kontura desni (PARODONTOLOGIJA)
• keramičke fasete, krunice, mostovi, inleji, merilend mostovi (PROTETIKA)
Kompozitni ispuni tj. plombe izrađujemo isključivo od visokoestetskih materijala koji su u boji zuba i koji posjeduju efekat kameleona tj. potpunu prilagodljivost tkivima zuba, sastav koji sadrzi keramičke primjese koje plombama daju čvrstocu, dugotrajnost, visoku estetiku. Osim toga svi naši ispuni se postavljaju najsavremenijim metodama I procedurama a na kraju je obavezna visokoestetska I morfoloska modelacija ispuna, usklađenost boje, čime dobijamo prirodni efekat tj. kao da ispuna uopšte i nema.
Koristimo materijale svjetskih poznatih proizvođača poslednjih generacija kompozita I na tome ne štedimo.

Kompozitne fasete su dosta aktuelne danas i predstavljaju brz način da se jednoseansno uradi premodelacija oblika, veličine i boje zuba. Naš princip je da kompozitne fasete radimo gdje postoji iskljucivo indikacija za to, a u svim drugim slucajevima predlazemo protetska rješenja koja su u svakom slučaju dugoročnija I sigurnija u odnosu na kompozitne fasete.
Pečat preparacija predstavljaju najsavremeniju metodu plombiranja zuba koju radimo kada postoji minimalan kvar na bočnim zubima a saniramo ga tako sto se čuva izvorna morfologija i okluzalna površina zuba prije plombiranja. Time ona praktično ostaje nepromijenjena.
Izbjeljivanje zuba se vrši zbog želje pacijenta da se dobije svjetlija boja zuba od postojeće, a radimo je nanosenjem profesionalnih gelova poznatih svjetskih proizvođača. Možemo ostvariti 1-2 nijanse svjetliju boju zuba a nekad čak I više što zavisi od prirodne sposobnosti zuba da reaguje na izbjeljivanje. Procedura se izvodi postupno, višeseansno do željenog efekta. Izbjeljivanje zuba ne šteti Vašim zubima ali nije trajan efekat već se mora ponavljati. Efekat izbijeljenih zuba može da traje od 6 mjeseci pa do par godina što zavisi od načina života, pušenje I konzumacije odredjenih prebojenih napitaka mogu smanjti period trajanja izbijeljinih zuba.
Zubni nakit (cirkoni) po želji pacijenta mogu da se postavljaju cirkoni različitih oblika, na vidljivim površinama zuba, što Vašem osmijehu daje posebnost.

Jevrejska 69,

Banja Luka

Mirkovac bb,

Kozarska Dubica

Kontakt telefon

Banja Luka: (+387)51/264-140
Kozarska Dubica: (+387)52/439-393

Email

info@dub-dent.com