Oralna hirurgija

Oralna hirurgija predstavlja granu stomatologije koja koja obuhvata razne hirurške zahvate u usnoj šupljini. Pružamo širok spektar usluga iz ove oblasti zahvaljujući saradnji sa specijalistima oralne hirurgije , a određene usluge vrše i naši stomatolozi zahvaljujući sertificiranoj edukaciji za sprovođenje određenih hirurških intervencija.
Ukoliko se ukaže potreba i naši stomatolozi predlože hirurški vid terapije, takav pacijent prolazi kroz pripremu u smislu detaljne anamneze sa upitnikom o stanju opšteg zdravlja, eventualne potrebne premedikacije, konzervativno-parodontološke sanacije zuba i mekih tkiva, te sprovođenje same intervencije i kontrolnih pregleda.
EKSTRAKCIJA ZUBA (klasična i hirurška metoda) predstravlja osnovni hirurški zahvat koji se obavlja sa maksimalnom pažnjom, trudimo se da obavljamo atraumatske ekstrakcije što ima za posledicu brzo zarastanje rana i očuvanje alveolarnih kosti. Radimo kompletan debridman rane ukoliko se ukaže potreba sa postavljanjem šavova te nadoknadom izgubljene kosti kako bi obezbijedili što manju traumu i defekt nastao zbog gubitka zuba i prisutnog patološkog procesa i time stvorili kvalitetnu osnovu za izradu buduće protetske nadoknade. Često radimo multiple, serijske ekstrakcije kada to situacija zahtijeva sa postavljanjem šavova i na taj način omogućavamo da dosta brže riješimo problem.
Impaktirani i poluimpaktirani umnjaci su danas čest problem, savjetujemo i radimo njihovu hiruršku ekstrakciju preventivno da bi izbjegli veće probleme u budućnosti a ukoliko su oni već prisutni savjetujemo što skorije vađenje takvih umnjaka.

APIKOTOMIJA je operativni zahvat kojim se odstranjuje vrh korijena zuba zajedno sa patološkim tkivom (granulom, cista) koje se razvilo oko njega. Patološki proces najčešće nastaje nakon neadekvatne endodontske terapije ili neliječenja zuba ako je avitalan. Apikotomija daje mogućnost očuvanja zuba koji je bio indiciran za vađenje nakon što se ne može konzervativno izliječiti.
NIVELACIJA je zahvat koji rješava nepravilnosti alveolarnog grebena u gornjoj i donjoj vilici. Vrlo često je radimo kada procjenimo da će nepravilnosi grebena uzrokovati problem sa protetskom nadoknadom. Tada korigujemo alveolarni greben da bismo izbjegli kasnije estetske I funkcionalne smetnje.
FRENULEKTOMIJA– uklanjanje abnormalno razvijenog frenuluma incizijom, ekscizijom ili transpozicijom tkiva u području frenuluma.
SINUS LIFT – predstavlja intervenciju gdje vršimo podizanja dna sinusne šupljine i postavljanje zamjenika za kost, da bi se obezbijedio prostor za ugradnju implantata. Ovim zahvatom se značajno povećava uspješnost ugradnje implantata u tom području. Trauma za pacijenta kod ovakvih zahvata je minimalna.
IMPLANTOLOGIJA– zahvat ugradnje titanijumskih nadomjestaka(implantata) na mjestu nedostajućih zuba čime izbjegavamo brušenje susjednih zuba ili nošenje mobilnih proteza.

Jevrejska 69,

Banja Luka

Mirkovac bb,

Kozarska Dubica

Kontakt telefon

Banja Luka: (+387)51/264-140
Kozarska Dubica: (+387)52/439-393

Email

info@dub-dent.com